Šta će se dogoditi - "Dan kasnije" za tekstilnu i modnu industriju

July 13th, 2020

Organizacije za poslovnu podršku (BSO) podržane od strane SIPPO-a organizovale su virtuelnu panel diskusiju sa predstavnicima njemačkih kompanija i DTB – udruženje njemačkih  kompanija, obrazovnih institucija, instituta i drugih relevantnih tela iz industrije tekstila - sa ciljem pružanja informacija iz prve ruke za svoje članove o mogućnosti za tekstilnu industriju u narednom periodu.

Šta će se desiti u narednim danima, posle - COVID - 19 za tekstilnu i modnu industriju? U kojoj meri će blizina dobavljače proizvodnih usluga biti važna za njemačke kupce? Koji  kanali za komunikaciju će biti poželjniji za identifikaciju budućih poslovnih partnera?

Ovo su neka od pitanja koja su postavljena tokom virtuelne panel diskusije „Dan kasnije“, koja je u četvrtak, 25. juna, organizovana u virtuelnom formatu, sa ciljem da se podrže BSO-i i njihove kompanije članice - iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Srbije da dobiju pristup informacijama iz prve ruke o trenutnim izazovima i budućim perspektivama u tekstilnoj industriji.

Predstavnici njemačkih kompanija su podelili svoja mišljenja i razmotrili trenutne izazove industrije i očekivanja u bliskoj budućnosti.

Panel diskusija pružila je sjajnu priliku panelistima i učesnicima da razmenjuju informacije, traže načine saradnje i ojačaju međusobnu saradnju između kompanija i BSO iz balkanskih zemalja i Njemačke.

Iz Bosne i Hercegovine : Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora RS i UTOK također su učestvovali u organizaciji panel diskusije koja je ujedno bila centralna tačka za kompanije zainteresovane da se pridruže događaju.

Zainteresovani ste da saznate više o glavnim zaključcima panela i narednim koracima koji su predloženi?

Molimo kontaktirajte: Spoljnotrgovinsku komoru BiH www.komorabih.ba,  Privrednu komoru RS www.komorars.ba ili UTOK www.utok.ba .